Art, Leadership, and System Transformation - Deepstash
Art, Leadership, and System Transformation

Art, Leadership, and System Transformation

academia.edu

12 ideas

·

20 reads

Explore the World's Best Ideas

Join today and uncover 100+ curated journeys from 50+ topics. Unlock access to our mobile app with extensive features.

PETE SEEGER

Pjesme su smiješne stvari. Mogu kliziti preko granica. Razmnožava se u zatvorima. Prodiru u tvrde školjke. Uvijek sam vjerovao da prava pjesma u pravom trenutku može promijeniti historiju.

PETE SEEGER

2

7 reads

DAVID KORTEN

Mijenjajući priču (bićete u stanju da) mijenjate budućnost

DAVID KORTEN

2

3 reads

HERBER MARCUSE

Umjetnost ne može promijeniti svijet, ali može doprinijeti promjeni svijesti i nagona muškaraca i žena koji bi mogli promijeniti svijet.

HERBER MARCUSE

2

1 read

DENNIS MEADOWS

Umjetnost ima potencijal da promijeni način razmišljanja.

DENNIS MEADOWS

2

2 reads

EDGAR H. SCHEIN

Umjetnost stimulira ljude da vide, čuju i dožive više; umjetnost može uznemiriti, izazvati i nadahnuti; a umjetnost pomaže ljudima da prošire svoju percepciju i vještine. Umjetnici su u tom smislu vidovnjaci ili proroci, koji osjećaju i čine očiglednim ono što još nije u općoj svijesti - pomažući učiniti nevidljivo vidljivim i potencijalno izazivajući transformativne impulse, nadamo se na bolje.

EDGAR H. SCHEIN

2

0 reads

EDGAR H. SCHEIN

Velika umjetnost i vodstvo također su povezani - jer oboje nude vizionarski uvid u sadašnjost, prošlost ili, što je važno s obzirom na transformaciju, budućnost. Umjetnost je također povezana s vodstvom osebno oko organizacije i transformacije sistema.

EDGAR H. SCHEIN

2

1 read

WARREN BENNIS

Vodstvo - sposobnost prevođenja vizije u stvarnost

WARREN BENNIS

2

3 reads

FAHRI KARAKAS

Vođe - Društveni umjetnici, duhovni vizionari i kulturni inovatori "pomažu" ljudima da zamisle, otkriju i ostvare najljepše, moćne i evolucijske mogućnosti - one koje izazivaju bolji svijet.

FAHRI KARAKAS

2

1 read

SANDRA WADDOCK

Umjetničke vizionarske vještine, sposobnost intuitivnog razumijevanja sistema i prenošenja tog sistema i onoga što on znači ili treba u boljoj (ili barem drugačijoj) budućnosti srž su rada vodstva, posebno u današnjoj složenoj, dinamičnoj i međusobno povezani svijet.

SANDRA WADDOCK

2

1 read

DAVID KORTEN

Umjetnici, poput vizionarskih vođa, mogu slikati slike, pričati priče, stvarati pjesme, plesove, kazalište, pjesme i fotografije (i mnoge druge stvari) - ljudima pokazuju kako izgleda bolja budućnost - ili ističu distopijsku sadašnjost. Uz maštu, umjetnici mogu (trebaju) stvoriti slike o tome šta je ekološka civilizacija i ilustrirati puteve do kojih se dolazi, unatoč mnogim nedostacima u današnjim sistemima.

DAVID KORTEN

2

0 reads

LEONARD COHEN

U svemu postoji pukotina. Tu svjetlost ulazi.

LEONARD COHEN

2

1 read

Umjetnost, liderstvo i sistemska transformacija

Umjetnost, liderstvo i sistemska transformacija

Ako se svijet želi transformisati na bolje, tada umjetnost i umjetnici, bilo da su autori pjesama, slikari, pripovjedači, dramatičari, pjesnici, ilustratori, plesači ili glumci, između ostalih, imaju važnu predviđajuću ulogu u ostvarivanju te transformacije. Možda bi bilo pametno slušati (u najširem smislu) ono što umjetnici sada vide.

2

0 reads

CURATED BY

asimhusanovic

As an engineer with an official degree in software engineering, I am primarily interested in science and technology. I enjoy reading literature of many genres, and I especially like those from human behavior, sociology, history, and, should I say, science

Read & Learn

20x Faster

without
deepstash

with
deepstash

with

deepstash

Access to 200,000+ ideas

Access to the mobile app

Unlimited idea saving & library

Unlimited history

Unlimited listening to ideas

Downloading & offline access

Personalized recommendations

Supercharge your mind with one idea per day

Enter your email and spend 1 minute every day to learn something new.

Email

I agree to receive email updates