El monjo que es va vendre el Ferrari - Deepstash
El monjo que es va vendre el Ferrari

Grol 's Key Ideas from El monjo que es va vendre el Ferrari
by Robin Sharma

Ideas, facts & insights covering these topics:

23 ideas

·

5 reads

1

Explore the World's Best Ideas

Join today and uncover 100+ curated journeys from 50+ topics. Unlock access to our mobile app with extensive features.

7 Principis Representats en una Llegenda

7 Principis Representats en una Llegenda

Estàs al mig d'un jardí magnífic, exuberant. Al centre d'aquest jardí s'alça un far vermell . De sobte, s'obre la porta del far i en surt un lluitador de sumo japonès que es posa a passejar pel jardí. Pràcticament nu, només porta una peça feta de cable rosa que li cobreix les parts íntimes.Passejant pel jardí, troba un rellotge d'or, se'l posa i cau a terra. Queda estirat, inconscient.

El lluitador es desperta, atret per la fragància d'unes roses grogues. Ple d'energia, es posa dret i mira cap a l'esquerra. Descobreix un camí cobert de diamants. El camí que el porta a la felicitat eterna.

1

1 read

UN JARDÍ EXUBERANT: controlar la ment

UN JARDÍ EXUBERANT: controlar la ment

Si tens cura de la ment, si l'alimentes i la cultives com si fos un jardí, serà fèrtil i florirà molt més del que esperes. Però si deixes que hi arrelin les males herbess, no estaràs mai en pau i harmonia amb tu mateix. Per viure amb plenitud, has de muntar guàrdia a l'entrada del teu jardí i només deixar que hi entrin coses bones. No et pots permetre el luxe de tenir pensaments negatius, ni un de sol.

1

1 read

Controla els Pensaments

La ment és algo que es pot controlar. Tots tenim el poder de decidir que pensem en un moment determinat. 

Deixa de categoritzar els esdeveniments en bons i dolents. Crea l'hàbit de buscar l'aspecte positiu dels esdeveniments. Si apliques aquest pensament en la teva vida i acomodes la ment perquè interpreti tots els esdeveniments com a positius i els transformi en font d'energia, mai més tornaràs a preocupar-te per res.

A partir d'avui, oblidat del passat. Imagina que ets alguna cosa més que la suma de les circumstàncies que t'envolten. Espera el millor. Et sorprendran els resultats.

1

1 read

ROBIN SHARMA

El secret de la felicitat és ben senzill: busca el que veritablement t'agrada fer i quan ho trobis dedica-hi tota l'energia.

ROBIN SHARMA

1

0 reads

Tècnica del Pensament Oposat

En un moment determinat la ment només pot acollir un únic pensament. Quan una idea negativa ocupa el centre dels teus pensaments, reemplaça-la immediatament per una de positiva.

Pensa en alguna cosa que t'animi. Concentra't a estar alegre i enèrgic. Cal que pensis, que sentis, que ets feliç. Asseu-te amb l'esquena recte, respira profundament i entrena el poder de la ment a buscar pensaments positius.

1

0 reads

ROBIN SHARMA

No hi ha res de noble a ser superior a una altra persona. La veritable noblesa rau en el fet de superar-nos a nosaltres mateixos.

ROBIN SHARMA

1

0 reads

Pensa en tu mateix

Si realment vols millorar la teva vida i viure amb tot el que et mereixes, has d'anar a la teva. No importa el que els altres diguin de tu. Que no et preocupi el que diguin els altres mentre estiguis convençut que el que fas és encertat. No t'avergonyeixis mai d'actuar correctament. Cada segon que passes pensant en els somnis d'un altre és temps que perds per pensar en els teus.

1

0 reads

UN FAR: l'objectiu de la vida és que la teva vida tingui un objectiu

UN FAR: l'objectiu de la vida és que la teva vida tingui un objectiu

Les prioritats i objectius per a cada aspecte de la vida fan el mateix paper que un far: et guien i t'ofereixen refugi quan la mar és brava.

1

0 reads

Dharma

Quan saps perfectament quins objectius tens a la vida, ja siguin materials, emocionals, físics o espirituals, i dediques els teus dies a assolir-los, tard o d'hora trobaràs la felicitat eterna.

Però primer has de saber quin és l'objectiu de la teva vida, i després has de convertir aquesta visió en realitat mitjançant una acció tenaç.

1

0 reads

Mai no encerteràs el blanc si no el pots veure

Moltes persones es passen la vida somiant ser més felices i viure amb més energia i passió. En canvi, no veuen la importància de passar ni tan sols 10 min al mes repassant els seus objectius i pensant seriosament sobre el sentit de la vida. Concentra fins a l'últim gram de la teva energia mental a descobrir-te. Descobreix en què ets bo i què és el que et fa feliç.

1

0 reads

ROBIN SHARMA

Centra't en l'objectiu de la teva vida i a donar servei desinteressadament als altres.

ROBIN SHARMA

1

0 reads

ROBIN SHARMA

La passió ardent és el combustible més potent que pots posar al motor que et condueix cap a la realització dels teus somnis. A la nostra societat hem perdut la passió. No fem les coses perquèvolem, sinó perquè creiem que les hem de fer.

ROBIN SHARMA

1

0 reads

UN LLUITADOR DE SUMO: la pràctica del kaizen

UN LLUITADOR DE SUMO: la pràctica del kaizen

La paraula kaizen significa millora continuada. El primer pas per dominar-te a tu mateix és atrevir-se a sortir del cercle en el què estàs còmode i explorar territori desconegut. Els únics límits que tens són els que tu mateix t'imposes. Quan vas més enllà dels límits (ex: repeticions en un exercici físic) obres reserves físiques i mentals que no sabies que tenies.

1

0 reads

Quan vences les teves pors, conquereixes la teva vida

Identifica què et limita, fes un inventari de les teves febleses. Un cop les coneguis, el que has de fer és enfrontar-t'hi i atacar les pors. Les pors no són més que petits monstres imaginaris que se t'han ficat al cap al llarg dels anys i que els has alimentat cada cop que t'han impedit realitzar una acció.

Quan la por treu el cap, colpeja-la de seguida. La millor manera és fer allò que tems.

1

0 reads

10 Rituals per a una Vida Radiant

  1. Solitud: dedica 15 min al dia a explorar-te a tu mateix i aprendre qui ets
  2. Exercici físic
  3. Alimentació
  4. Saber abundant: aprenentatge continuat i ampliació de coneixements. Llegeix regularment. Un gran llibre tmb s'ha d'estudiar
  5. Reflexió personal: reflexiona sobre el que t'ha passat, bo i dolent, durant el dia. Tingues present les coses dolentes per millorar-les l'endemà
  6. Llevar-se d'hora: els 10 min abans d'anar a dormir i els 10 min després d'aixecar-se influeixen en el subconscient.
  7. Música

1

0 reads

continuació...

  1. Paraula parlada: som allò que pensem i el que diem. Les paraules que et dius afecten la imatge que tens de tu.
  2. Caràcter congruent: pren accions congruents amb uns principis establerts (laboriositat, compassió, humilitat, paciència, honradesa i coratge)
  3. Senzillesa: centra't en el que es prioritari, en el que realment importa. Si no redueixes les teves necessitats, mai no et sentiràs satisfet.

1

0 reads

UN TROS DE CABLE: viure disciplinadament

UN TROS DE CABLE: viure disciplinadament

Dominar-te no és més que controlar la ment. La voluntat és la reina dels poders de la ment. Quan domines la ment, domines la vida. El control de la ment comença amb el fet de controlar tots i cada un dels teus pensaments. 

Fes tot allò que no t'agrada fer. Si t'acostumes a exercitar la voluntat no et deixaràs endur per la mandra. Proposa't fer allò que saps que hauries de fer, en lloc d'agafar sempre el camí més fàcil. Comença a lluitar contra la força gravitatòria que són els teus mals hàbits i impulsos.

1

0 reads

UN RELLOTGE: el temps

UN RELLOTGE: el temps

El millor moment per plantar un arbre era fa quaranta anys. El segon millor moment és avui.

Les persones més productives tenen l'hàbit de fer el que els altres no els agrada fer, encara que ells també preferirien no haver de fer-ho.

1

0 reads

UN RAM DE ROSES: servir als altres desinteressadament

UN RAM DE ROSES: servir als altres desinteressadament

A la mà de qui et regala roses sempre queda una mica de fragància. 

Quan t'esforces per millorar la vida dels altres, indirectament eleves la teva vida en el procés. Quan practiques actes de bondat diàriament, la teva vida pren sentit i és molt més plena.

1

0 reads

Això fa que valgui molt més la pena viure la vida

Dedica un temps cada matí a pensar en les coses bones que faràs per als altres durant el dia: unes paraules sinceres d'elogi als que menys s'ho esperen, uns gestos càlids per als amics que ho necessiten, petites mostres d'afecte als familiars sense motiu aparent.

1

0 reads

UNS DIAMANTS: viure el present

UNS DIAMANTS: viure el present

La felicitat és un camí, no un meta. Viu el present; el dia d'avui no es repetirà. Deixa de perdre el temps buscant els grans plaers de la vida i descuidant els petits. Relaxa't.

Pots meravellar-te dels diamants que trobes pel camí, o continuar buscant l'olla d'or que se suposa que hi ha al final de l'arc de Sant Martí i que al final resulta que està buida.

1

0 reads

Pere i el fil màgic

Per desgràcia, la història Pere i el fil màgic és només un conte. A nosaltres, en el món real, no se'ns dóna una segona oportunitat per viure la vida amb plenitud. L'oportunitat de despertar i viure la vida abans que sigui massa tard la tens avui. Que aquest nou dia sigui el punt d'inflexió de la teva vida, el dia en què prens la decisió d'una vegada per totes de centrar-te en el que de veritat t'importa. Decideix passar més temps amb aquells que donen sen- tit a la teva vida. Reverencia els moments especials, gaudeix del seu poder. Fes allò que sempre havies volgut fer.

1

1 read

ROBIN SHARMA

Comença a viure cada dia com si fos l'últim. Comença a aprendre més, a riure més, a fer el que veritablement t'agrada fer, i fes-ho avui.

ROBIN SHARMA

1

1 read

IDEAS CURATED BY

Discover Key Ideas from Books on Similar Topics

Freakonomics

20 ideas

Freakonomics

Steven D. Levitt, Stephen J. Dubner

Freakonomics

11 ideas

Freakonomics

Steven D. Levitt

Read & Learn

20x Faster

without
deepstash

with
deepstash

with

deepstash

Personalized microlearning

100+ Learning Journeys

Access to 200,000+ ideas

Access to the mobile app

Unlimited idea saving

Unlimited history

Unlimited listening to ideas

Downloading & offline access

Supercharge your mind with one idea per day

Enter your email and spend 1 minute every day to learn something new.

Email

I agree to receive email updates