Pere i el fil màgic - Deepstash
Pere i el fil màgic

Pere i el fil màgic

Ideas, facts & insights covering these topics:

10 ideas

·

38 reads

1

Explore the World's Best Ideas

Join today and uncover 100+ curated journeys from 50+ topics. Unlock access to our mobile app with extensive features.

1

El Pere era un nen molt eixerit i molt estimat per tothom: la família, els mestres i els amics. Però tenia un defecte. El Pere no sabia viure el present. No havia après a gaudir de la vida. Quan era a l'escola, somiava a jugar al pati. Quan jugava al pati, somiava en les vacances d'estiu. El Pere es passava el dia somiant en coses millors que les que tenia i no assaboria les coses bones que li passaven. Un matí, va sortir a passejar pel bosc que tenia a prop de casa. Al cap d'una estona es va cansar, es va aturar a descansar en una clariana i es va quedar adormit. 

1

9 reads

2

Només feia uns minuts que dormia quan va sentir que algú el cridava: «Pere! Pere!», xisclava la veu. En obrir els ulls va veure que dreta al seu costat hi havia una dona molt estranya i es va espantar. La dona era molt vella, potser arribava als cent anys, i tenia uns cabells blancs molt llargs que li penjaven esquena avall com si portés una manta de llana. Duia una piloteta màgica entre les mans arrugades; una piloteta que tenia un forat al centre del qual penjava un llarg fil daurat.

1

4 reads

3

"Pere -va dir la dona- aquest fil és la teva vida. Si l'estires una miqueta, en uns segons passarà una hora. Si l'estires amb més força, en uns minuts passaran dies. I si l'estires amb totes les teves forces, aconseguiràs que tan sols en uns dies passin mesos sencers, i fins i tot anys". El Pere va quedar entusiasmat amb la descoberta. "¿Me la puc quedar?", li va demanar a la dona. La vella es va ajupir i li va donar la piloteta amb el fil màgic.

1

4 reads

4

L'endemà el Pere estava a classe, insatisfet i avorrit. De sobte va recordar que tenia la nova joguina a la cartera. La va treure i va estirar una miqueta del fil: d'una revolada es va trobar a casa, jugant al jardí. Però en adonar-se de l'immens poder que tenia el fil màgic, aviat es va cansar de ser un nen i va desitjar arribar ràpid a l'adolescència, que li semblava una època molt més emocionant de la vida. Així que va tornar a treure la bola i va estirar ben fort el fil daurat.

1

3 reads

5

De cop s'havia convertit en un adolescent que tenia una xicota molt bonica que es deia Elisa. Però el Pere continuava sense sentir-se satisfet. Mai no havia après a gaudir del present ni a explorar les senzilles meravelles que ofereix cada etapa de la vida; ara somiava a ser adult. Així que va tornar a estirar del fil i van passar un munt d'anys en un instant. De cop es va transformar en un adult de mitjana edat. L'Elisa ja era la seva dona i eren pares d'un bon grapat de criatures. 

1

3 reads

6

Aleshores el Pere es va adonar d'una cosa: els cabells, que abans els tenia negre atzabeja, havien començat a emblanquir, i la seva jove mare, a qui estimava tant, havia envellit molt i estava delicada de salut. Però el Pere continuava sense saber viure el present, mai no n'havia après, així que va tornar a estirar del fil i va esperar els canvis. Ara el Pere tenia noranta anys i els cabells completament blancs. L'Elisa també s'havia fet vella i havia mort uns anys abans. Els seus meravellosos fills havien crescut i havien abandonat la llar familiar per fer la seva. 

1

3 reads

7

Per primer cop, el Pere es va adonar que no havia aprofitat les meravelles que la vida li havia ofert. Mai no havia anat a pescar amb els fills ni havia passejat a la llum de la lluna amb l'Elisa. No havia plantat cap arbre ni llegit els llibres que li agradaven tant a la seva mare. Havia passat per la vida corrents, sense aturar-se mai a gaudir de les coses bones pel camí.

En aquell moment, el Pere es va sentir molt trist i va decidir tornar al bosc on acostumava a passejar quan era petit per aclarir-se el cap i escalfar-se l'esperit. 

1

3 reads

8

En entrar al bosc es va adonar que els arbres joves de la seva infancia s'havien convertit en roures impressionants. El bosc sencer havia madurat i s'havia convertit en un paradís de la natura. Es va estirar en una clariana i es va quedar adormit profundament. Un minut després va sentir que algú el cridava: "Pere! Pere!". Va obrir els ulls i va comprovar molt sorprès que es tractava, ni més ni menys, de la mateixa vella que li havia donat la piloteta amb el fil màgic daurat molts anys enrere. "¿Has gaudit del meu regal?", li va preguntar. 

1

4 reads

9

El Pere va ser molt clar: "Al principi va ser divertit, però ara l'odio. M'ha passat la vida pels ulls sense poder gaudir-la. És clar que hi hauria hagut moments tristos a més a més de moments alegres, però jo no els he pogut experimentar, ni els uns ni els altres, i ara em sento buit per dins. M'he perdut la vida". "Ets un desagraït", va dir la dona. "Però tot i així et concediré un darrer desig". El Pere no s'ho va pensar ni un moment i ràpidament va contestar: "Vull tornar a ser un nen i començar la vida de nou", i aleshores es va tornar a quedar adormit. 

1

3 reads

10

 Va tornar a sentir que algú el cridava i va obrir els ulls. "¿Qui deu ser, ara?". En obrir els ulls es va meravellar de veure la seva mare al costat del llit, jove, saludable i radiant. El Pere va comprendre que la vella del bosc li havia concedit el desig i havia tornat a començar la vida.

"Vinga, Pere, ets un dormilega. Si continues somiant faràs tard a l'escola", el va advertir la mare. El Pere va sortir del llit d'un bot i va començar una nova vida, una vida plena d'alegries i triomfs, i tot perquè va deixar de sacrificar el present pel futur i va aprendre a viure el dia a dia.

1

2 reads

IDEAS CURATED BY

Read & Learn

20x Faster

without
deepstash

with
deepstash

with

deepstash

Personalized microlearning

100+ Learning Journeys

Access to 200,000+ ideas

Access to the mobile app

Unlimited idea saving

Unlimited history

Unlimited listening to ideas

Downloading & offline access

Supercharge your mind with one idea per day

Enter your email and spend 1 minute every day to learn something new.

Email

I agree to receive email updates