Η τέχνη της πειθούς: Μπορείς να πουλήσεις τα πάντα, αν γυρίσεις αυτούς τους 4 «ψυχολογικούς διακόπτες» - Deepstash

Τέσσερις τεχνικές πωλήσεων

1# Ο διακόπτης της λύσης. Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν προϊόντα. Αγοράζουν λύσεις. Και αν μπορείτε να πείσετε τους πελάτες σας ότι το προϊόν σας είναι η λύση σε όσα προβλήματα μπορεί να έχουν, θα προκαλέσετε το ενδιαφέρον τους και θα ενεργοποιήσετε τον σημαντικότερο «διακόπτη» για την πραγματοποίηση μιας πώλησης.

2# Ο διακόπτης της εμπιστοσύνης. Η εμπιστοσύνη είναι απαραίτητη συνιστώσα για την πραγματοποίηση μιας πώλησης. Συνειδητά ή υποσυνείδητα, όλοι οι πελάτες θέλουν να γνωρίζουν ότι αγοράζουν από νόμιμη πηγή που μπορούν να την εμπιστευτούν. Δείξε πόσο καλά γνωρίζεις το αντικείμενο σου, και παρέθεσε τα αποδεικτικά στοιχεία που δείχνουν ότι ο άλλος μπορεί να σε εμπιστευτεί.

3# Ο διακόπτης της συμπάθειας. Είναι όπως στις φιλίες: Θέλουμε να κάνουμε παρέα με άτομα που συμπαθούμε, και έχουν παρόμοιες πεποιθήσεις με εμάς. Έτσι και οι περισσότεροι πελάτες, θέλουν να αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες από επιχειρήσεις που προωθούν «καλούς σκοπούς». Δεν είναι τυχαίο ότι πολλές επιχειρήσεις κατά καιρούς προχωρούν σε φιλανθρωπικές ενέργειες. Είναι (και) θέμα μάρκετινγκ. Επίσης προσπάθησε να είσαι όσο πιο «φίλος» γίνεται με το κοινό σου.

4# Ο διακόπτης της απόδειξης. Οι πελάτες χρειάζονται αποδείξεις, όχι υποσχέσεις. Αν έχεις να παρουσιάσεις μόνο υποσχέσεις, τότε αρκετοί θα είναι αυτοί που θα γίνουν δύσπιστοι. Μην λες μόνο πόσο καλό είναι το προϊόν σου. Δείξε το. Έχεις κάποιες αποδείξεις να παρουσιάσεις; Τότε θα ακούσεις ένα «WOW» από την άλλη πλευρά. Και πιθανότατα θα κάνεις την πώληση.

1

0 reads

IDEAS CURATED BY

Read & Learn

20x Faster

without
deepstash

with
deepstash

with

deepstash

Personalized microlearning

100+ Learning Journeys

Access to 200,000+ ideas

Access to the mobile app

Unlimited idea saving

Unlimited history

Unlimited listening to ideas

Downloading & offline access

Supercharge your mind with one idea per day

Enter your email and spend 1 minute every day to learn something new.

Email

I agree to receive email updates